JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

19 August 2013

Luaskan Pengalaman Seminar Ke Luar Negara

Assalamualaikum w.b.t

tahniah pada pembaca2 blog pokli....tahniah pada yang telah semakin kaya dan berjaya dalam bidang pelaburan dan perniagaan yg telah anda jalankan dan semoga semakin terus mendapat keberkatan atas segala usaha yang telah anda perolehi.......amin

ada pepatah pokli nak kongsi

"Kekayaan adalah apa yg dpt dirasakan, bukan apa yang dpt dipamerkan...... Ramai org yang berjaya mempamerkan kekayaan mereka, malangnya tidak diizinkan merasakannya..... Selalu tunjuk byk emas...banyak perak....banyak dividen asb.....banyak keuntungan jual rumah.....banyak hasil +ve cash flow dari sewa rumah mereka....banyak hasil komisen ribu2 daripada perniagaan..... nampak kaya, tp tak diizinkan merasakan kekayaan kalau takde ilmu bagaimana perasaan menjual dan gain profit......kalau nak rasa semua tu kena datang jumpa saya"


“Yang dikatakan kaya itu bukanlah kerana banyak harta benda tetapi yang sebenar-

benarnya ialah kaya jiwa (hati).” Riwayat Bukhari & Muslim.


AMIN

sebenarnya minggu lepas saya baru balik meeting dengan semua otai2 dalam pelaburan emas dan perak di pulau pinang...dan juga sambutan hari raya aidil fitri bersama Kakitangan Dan
Pengurusan Public Gold Berhad

banyak yang telah saya dapat dalam event ini......ni saya nak kongsi
antaranya....PELABURAN DAN PERNIAGAAN adalah benda yang sangat berbeza dan perlu anda kuasai dan mahiri......mcm mana nak mahir? kena buat sendiri melalui kegagalan atau datang belajar dengan orang yang berjaya.....
 saya dan isteri berpeluang bersama2 berada di HQ Public Gold Penang

sebagai contoh saya amat terkejut dan kagum dengan kejayaan terbaru public gold.......kejayaan apa?

1) kejayaan mereka mempunyai 18 cawangan di seluruh Malaysia....menawarkan peluang untuk anda melabur emas dan perak fizikal #1 di Malaysia....boleh bermula rujuk sini

alhamdulillah.....perniagaan emas dan perak yang ditubuhkan sejak tahun 2008 oleh Chairman Public Gold, Dato' Louis Ng telah semakin maju dan berkembang.....semua ini adalah segala usaha yang telah dilakukan oleh Dealer2 Rasmi Public Gold......Pelanggan2 tetap dan kakitangan Public Gold diterajui oleh Pengerusinya.........selepas ini akan legaly menembusi pasaran Singapura....Brunei dan juga Vietnam.....tahniah
lencana yang dihadiahkan oleh vietinBANK kepada staff mereka...tempahan custom made.....wowowowo lepas ni boleh masuk tender kerajaan pulak......badan2 korporat....universiti...badan2 berkanun.....nak tempah emas sendiri utk koleksi cenderamata......alang2 bagi hadiah biar emas 999.9


## integrated services - Ar Rahnu, AGSS, ESOS dan Refinery Facilities(boleh buat tempahan jongkong pilihan ada custom made )
## cross border Business - Singapore
## International Branding (Beijing, Vietnam, Middle East)
## Extensive Media Exposure - continuous sales & marketing - SIP, MSP , DRD, support program,localize marketing...dan banyak





2) kejayaan Public Gold telah menempa emas berdasarkan certified yang diluluskan oleh London Bullion Market Assosiate ( LBMA ).
syarat2 ini penting untuk memasuki pasaran Singapura yang mengenakan tax atas jualan atau (GST) jika produk yang sekarang tidak mempunyai status LBMA.......dengan penganugerahan LMBA...maka jongkong emas public gold sedia untuk pasaran Dunia.....termasuk negara2 lain....wowowowo.....ramai lagi orang singapura yang kaya raya belum beli emas.... ;)
ada orang tanya saya...pokli....pastu emas2 public gold yg sebelum ini dijual di pasaran singapura macam mana? jawab saya......biasa2nya di"seludup" oleh pengedar2 ke sana......hehehe ( kalau kena denda dgn kerajaan singapura maka akan dikenakan GST double) wowowowo nak berniaga kena ada lesen dan juga prosedur yg lengkap....


3) Pendedahan kenderaan terbaru milik Pengerusi Public Gold....mmg teruja dan sangat2 tidak tahan.....saya pernah tgk kereta ini di BMW Welt Germany bulan June tahun lepas...tapi bila balik di Malaysia...dalam bulan Ogos.....Dato pulak yang dah ada kereta ini.....inilah tandanya...apabila anda memiliki emas....anda BERKUASA dan boleh buat macam2 kalau ada ILMU....teringat lagu "kalau aku kaya" nyanyian Awi Rafael...insha Allah lepas ini akan keluar 20 biji kereta ini dan digunakan oleh dealer2 Public GOLD....wowowowowo
R&R Ghost berharga Rm1.6juta
master Dealer Faeez mazlan dan Wazer begambar dgn kereta RASMI Public GOLD BERHAD...PLC1 bermakna Public Louis Carat 1 (public gold pun ada jual berlian)

4) Majlis Makan Bersama2 Pengedar2 yang telah beroleh kejayaan dan kekayaan pada 7 September 2013 di Sunway Resort Hotel Dan Spa.....wowowowoo atau kita panggil Night of Star...malam ni otai2 emas yang menang anugerah akan naik ke pentas dan berkongsi kejayaan dan pengalaman mereka....wowowowo...ini merupakan perkongsian yang sangat2 best dan menakjubkan....maklumla mereka antara individu yang terlibat dalam pelaburan dan perniagaan emas bersama public gold yg berpengalaman....wowowowowo..saya rasa mesti ramai mereka yang berjaya mahu kongsi pengalaman yg belum pernah anda jumpa dalam mana2 blog atau BUKU2,,,,sebab pengalaman ini yang menjadikan anda akan kaya dan berjaya di masa hadapan....insha allah...tidak akan rugi sesen pun malah pihak PG akan bagi voucher Rm100 pulak.....sila tempah meja anda sekarang.....boleh duduk semeja dgn otai2 emas ini....dinner ini pun mcm majlis ilmu dan sambil2 makan.....wow....last pokli pergi dinner tahun 2011.....rugi rasanya tak dapat join dinner tahun 2012....maklumlah masa dinner tahun lepas saya terpilih untuk menjadi tetamu Allah....
kalau anda berminat nak join sama2 kongsi ILMU boleh tempah meja...hubungi saya 019-6645066

http://www.youtube.com/watch?v=Tv6V40iO1YQ&feature=player_detailpage


5) dan banyak lagi aktiviti  yang kami rancang dari hari ini sehingga tahun depan contohnya

7/9- Gala Dinner
15/9- Penang Starwalk
25-27/10- MDs Training
Nov 2013- Golf Tournament
March 2014- Seminar Emas & Perak di Bangunan Tabung Haji Kelana Jaya (500 pax)
March 2014- Sales Incentive Trip- Tokyo

jumpa saya di seminar bulan ini yer.........boleh tambah2 ilmu dan juga kenalan...see u there


Ingat Emas Ingat Pokli
0196645066


p/s- Layan Video ni mmg best dan bersemangat lagi





0 Komen:

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP