JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

08 October 2009

Melabur Vs Meniaga



Salam

Lama rasa tak update blog.....maklumla sibuk dengan urusan Duniawi.....kekekeke...lepas raya nih agak sibuk memberi latihan & tunjuk ajar kepada rakan-rakan blog dan pelabur2 bagaimana nak buat duit melalui EMAS nih.......pokli pun dia aju dan di asak berbagai2 soalan berkenaan pelaburan emas....(kalau perlu bantuan call / email saya )

Kalau baca buku Jutawan Internet Dr, Irfan Kairi...."NOTA JUTAWAN NOTA PERNIAGAAN" Keluaran Telaga Biru. November 2008.....Kalau duit yang kita ada dilaburkan........keuntungan kita cuma 20% - 30%.........tapi kalau duit yang kita ada dilaburkan ke dalam PERNIAGAAN.....(esp Emas)

Keuntungan adalah 100% - 200 %....perhhhh...."Pokli mesti Pilih".....

memang betul.....kalau kita setakat melabur dan menyimpan....pelaburan kita tu tidak ke mana.......selamat...Simpanan EMAS.....dan kita masih boleh makan gaji/kerja macam biasa....

tapi kalau kita berniaga........keuntungan berlipat kali ganda.......wowowowowoowo.....

Jom sertai "Rangkaian Emas Pokli Wealth Management"
kita sama-sama berniaga emas Public Gold......

Di samping anda melabur......anda pun turut berniaga..........tak rugi simpan duit dalam emas!!!.........

Setiap Agen Akan dapat Emas Public Gold 20 gram, 50 gram & 100 gram
Public Dinar - 1 Dinar , 5 Dinar & 10 Dinar bernilai RM30,000.00

lihat gambar bawah nih...


Terima kasih pada En Amirudin Gua Musang (gambar emas dia la nih)


Ingat Emas Ingat Pokli

Pokli
019 6645066



P/s- Saya sendiri tukar duit raya anak kepada Dinar...."Kepimpinan Melalui Teladan"

Duit Rayaaaaaaaa ANAK........haritu masa beli RM496=1 dinar......sekarang? tgk harga 1 dinar berapa?

20 Komen:

Anonymous,  October 8, 2009 at 3:52 PM  

salam.salam 1malaysia.
sy, w.azarul.
pokli...blh terangkan (ringkas)...mcmnana agen blh buat duit? sy masih belum jelas.tq.Pokli blh emel pd wan_azarul2009@ymail.com.

student a.k.a syukur October 8, 2009 at 6:24 PM  

tau xpe... bru seminggu lpas je beli masa beraya kat umah Pokli rege 1dinar rm496, skrg rege dah gile2 naik..hoho..

Nurul October 8, 2009 at 9:44 PM  

Memang tak rugi beli emas ni

PoKLi October 8, 2009 at 10:44 PM  

betul...aritu nurul beli emas berapa..masa kita jumpa kat MINES?rm2335 kan?? sekarang MV emas RM2515....berapa dah???
x jual pun untung..kalau jadi agen lagi la untung...

Nazz October 8, 2009 at 10:52 PM  
This comment has been removed by the author.
ajuns October 8, 2009 at 10:59 PM  

aku jadi agent seminggu sebelum raya..harga pon tinggi gak masa tu..tapi tak kisah..kes nak bwk balik stock jual kt kampung la nie hehehe..tak sempat abis syawal dah abis jual semua..nk tips boleh contact ;)

PoKLi October 8, 2009 at 11:07 PM  

ajuns aka Nazul....agen pokli di Putrajaya...perrrh....terrerrrr........walaupun harga naik boleh untung.....superb

azali,  October 8, 2009 at 11:44 PM  

http://www.reuters.com/article/reutersEdge/idUSN1541335720070515
Gold investor McEwen sees $2,000/oz in 2010
Yg ada duit tu baik la beli cepat kang menyesal.
World lost confident in conventional currency. Gold is the solution. Betul cakap Tun Dr Mahathir. Dia ni mcm boleh nampak future ja. berapa kilo le gamaknya emas Tun Dr Mahathir?. Pokli mesti tau sbb nampak dlm gambar public gold ada jumpak Tun Mahathir

Azali,  October 8, 2009 at 11:58 PM  

sbb apa emas naik.
balik kepada basic economy. supply and demand.
1) Currency terutama usd(reserve negara byk dlm usd) sekarang tak menentu. Org cari emas utk saving . demand naik - harga emas naik.

2) Lombong emas makin kurang - supply turun - harga emas naik . byk org beli emas dan simpan utk masa yg lama. so supply baru dlm market bergantung kepada emas yg dilombong.

3) Kos melombong naik. Ada dua sebab - tax gomen tinggi dan inflation - pelombong kurang - supply kurang - harga emas pun naik.

so pikir-pikirkan lah

azali,  October 9, 2009 at 12:27 AM  

The good news is that we see must higher prices for gold, the junior’s, even the dogs and cats in the coming 18 months or so. Lot’s of time for you to get involved and ride this wave.

PoKLi October 9, 2009 at 12:29 AM  

so..rebut peluang KEEMASAN ini
jangan nanti emas dah abis atau MAHAL

dulu ada RM80 boleh dapat 1 gram

skrg nak dapat 1 gram kena ada RM125!!!!!!!

syakirah,  October 9, 2009 at 12:32 AM  

dulu syakirah 13/5/2009 beli dgn pokli 1 dinar RM463..........sekarang
RM522..........perhhhh berapa dah untung saya....Rm522-463=RM59
untung RM59/463 =12% untung dalam 5 bulan....bayangkan kalau ada 1000 dinar?dah untung rm59k.....tq pokli...maklumla modal kecik...nanti nak jadi agen bawah pokli

PoKLi October 9, 2009 at 1:16 PM  

Welcome on Board PWM
New Agen Rangkaian EMAS PWM
1) En Zat (019-6440949) - GOMBAK
2) Pn Jah (019-7388171) - PAKA
3) En Razis (012-2438420) - SUBANG JAYA

Fast Action Fast Result

TAHNIAH......

Nazul a.k.a ajuns October 9, 2009 at 5:38 PM  

"Emas = Melabur + Berniaga" Emm...boleh jadi tagline tu Pokli :)

PoKLi October 10, 2009 at 9:52 AM  

welcome on board PWM

Agen Putrajaya
Parcel D
1) En Zakaria 012-9883445
2) Halim -012-3248740/019-3275937
3) Nazul - 013-2074882

Presint 2,PPJ
1) Pn Nurul - 019-6663402
2) En Issa - 019-6220519



from Putrajaya....orang putrajaya...coverage pokli makin besar....senang nak beli emas....agen2 pokli nak setiap Parcel & Presint...senang kita bersatu tenaga....bersatu hati....NETWORKING is POWER of successful people

jom join pelaburan emas & pernigaan emas ni.....

jumpa mereka untuk melihat keunikan & kecantikan LOGAM KAYA ini

Abu Naem October 13, 2009 at 10:22 AM  

wah byk sekali emas pokli tak cukup tangan nak pegang ...:)

PoKLi October 13, 2009 at 10:54 PM  

tu yg nak kena bagi2 tu....

firdaus October 14, 2009 at 11:35 AM  

baru jumpa blog, pokli ni..
betul la harga makin naik pulak..
nak beli, ke tak nak..tengah tinggi pulak..
duit raye budak simpan bank, dapat ciput jee..
baik melabur emas..

firdaus October 14, 2009 at 11:39 AM  

saya dok putrajaya, presint 9..
berapa modal nak jadi ejen pokli nih..
makin minat hamba dengan emas mulia ni..

PoKLi October 14, 2009 at 7:00 PM  

firdaus..apa salahnya...ada duit raya anak2 tukar kpd dinar...biar dia menabung masa kecil2....nak melentur buluh biar dari rebungnya

nak jadi agen perlu ada modal RM30K..tapi modal tak burn...

There was an error in this gadget

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP