JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

04 December 2019

projek 2020 - AJL KPDNHEP cari 70,000 downline pengguna produk tangan tangan orang beriman BMF - jutawan dunia dan akhirat

assalamualaikum...tak jawab dosa......alhamdulillah....

7 jamadil akhir 1441 adalah hari bertuah kepada #teampokli kerana dapat menjadi pioneer kepada syarikat bumiputera muslim yang tersenarai dalam AJL - Akta Jualan Langsung ..kebanyakkan yang datang adalah dari bangsa lain..bukan bumiputera...huhuhuhuhuu......alhamdulillah salah satu peluang utk berdagang pada era 2020 ni...tambah lebih banyak produk dalam portfolio perniagaan dan sayap rangkaian #pokliwealth .... #teampokliSelesai sudah Majlis Penyerahan sijil Oleh KPDNHEP buat semua 47 buah syarikat yang di jemput hadir......dapat lesen AJL.....kiranya sistem pemasaran dia bertingkat tingkat...... ada pasif income.....ada aktif income....wowowowowo...best ni ..lagipun produk dia mmg telah berada dalam pasaran sudah 15 tahun..... para alim ulamak yang guna produk mereka.......yang best produk dikeluarkan oleh tangan tangan orang beriman...penting...kepada pengamal membaca hadis dan al quran kena terang hati.tak boleh makan barang2 subhah......cari yang halalan toyibban..... BMF
Bersama CEO PRM Global Vision Sdn Bhd. , YBg Dato Haji Hashim Ismail di Majlis Penyerahan Sijil Kelulusan Perdaganagn Pengedaran (WRT) & Lesen Jualan Langsunghebat anda dapat produk yang suci lagi murni.....


alhamdulillah


ini antara produk yang dipasarkan oleh kami...kopi masad.....madu masad gold, habatusawda.....


penyerahan 

emas dan perak


produk tahannuts


kita akan guide anda sehingga menjadi jutawan dunia dan akhirat
ini manual untuk rangkaian #teampokli

panduan berniaga...panduan untuk kaya dan berjaya
teampokli 


berminat nak jadi teampokli boleh roger 

pokli

019-6645066
jual beli emas, perak, produk BMF di pokli MALLboleh dapat duit?


pilihan UTAMA ALIM ULAMA


kita guna al quran dan sunnahanda dah bersedia???

boleh join Koperasi Sahabat Tahannuts Berhad (KSTB)
berminat boleh PM kami skrg
013-728 0068 Dato' Saad
kita bantu ahli ahli koperasi tahannuts


kami di Koperasi (KSTB) di amanahkan untuk membantu mereka yang miskin meminta dan miskin tidak meminta minta

bahawa wujudnya dua kelompok berbeza dalam kalangan orang-orang fakir dan miskin. Ada kelompok yang meminta-minta dan ada kelompok yang enggan meminta-minta. Dalam hal ini, cuba kita renungi firman Allah SWT di dalam surah al-Ma’arij, ayat 24 dan 25: “Dan orang-orang yang di dalam hartanya ada hak yang tertentu (bagi orang-orang fakir dan miskin), yang meminta-minta dan juga yang enggan meminta-minta.”

Allah SWT menukilkan di dalam al-Quran dengan firman-Nya: “(Berinfaklah) kepada orang-orang fakir yang terikat (oleh jihad) di jalan Allah; mereka tidak dapat (berusaha) di bumi; orang yang tidak tahu menyangka mereka orang kaya kerana (mereka) memelihara diri daripada meminta-minta. Kamu kenal mereka dengan melihat sifat-sifatnya, mereka tidak meminta kepada orang secara mendesak. Dan apa saja harta yang baik yang kamu nafkahkan (di jalan Allah), maka sesungguhnya Allah Maha Mengetahui.” (al-Baqarah: 273)


Bahkan Nabi Muhammad SAW turut menegaskan seperti mana yang dilaporkan oleh Abu Hurairah r.a: “Yang dinamakan orang miskin (itu) bukanlah orang yang berkeliling-kelalang meminta-minta kepada orang ramai, lalu peminta-minta itu diberi orang (dengan) sesuap dua suap (makanan), atau sebutir dua butir kurma. Lalu bertanya para sahabat: “Kalau begitu, siapakah yang dinamakan miskin itu ya Rasulullah?” Jawab baginda: “Orang miskin itu sesungguhnya ialah orang yang tidak memiliki apa-apa untuk menutupi keperluannya, namun keadaannya itu tidak diketahui orang supaya orang bersedekah kepadanya, dan tidak pula dia meminta-minta ke sana-sini.” (Muslim)


Apa yang patut disedari oleh orang-orang miskin, bahawa kemiskinan yang menimpa mereka adalah suatu ujian. Seandainya mereka bersabar, maka mereka beroleh pahala yang besar. Bahkan orang-orang miskin amat sedikit hisabnya di sisi Allah di mahkamah akhirat. Lalu, ia memudahkan mereka memasuki syurga Allah lebih awal berbanding orang-orang kaya yang panjang hisabnya.

Ibnu Abbas telah melaporkan bahawa Nabi Muhammad SAW pernah menukilkan suatu hadis: (Kala baginda dibawa melihat neraka dan syurga pada peristiwa Israk wal Mi’raj): “Aku melihat ke syurga, maka kelihatan olehku kebanyakan penghuninya ialah orang-orang miskin. Dan aku melihat pula ke neraka, maka kelihatan olehku kebanyakan penghuninya ialah wanita.” (Muslim)

Oleh itu, orang-orang miskin hendaklah menyemai benih kekayaan hati, yakni menyuburkan jiwa dengan zikrullah dan ilmu, mengukuhkan tauhid dalam dada dengan jitu, tidak berprasangka dengan Allah atas kemiskinan mereka itu, bahkan cuba berusaha merubah kehidupannya selagi mampu.

Andai mereka berusaha, maka tidak mustahil Allah SWT akan mengurniakan kekayaan kepada mereka, sama ada kekayaan zahir atau fizikal, juga kekayaan hati yang lebih praktikal dan kekal. Hakikatnya, orang yang kaya hati itulah sebenar-benarnya kaya, kerana mereka memandang kekayaan dunia tidak lebih hanya sementara cuma. Apa yang utama bagi mereka adalah kaya hati dengan iman dan takwa. Bahkan orang yang kaya hatilah yang akan melestarikan harta kekayaannya atas nama sedekah, infak dan zakat.

Tepatlah sebagaimana sabda Nabi Muhammad SAW: “Bukanlah kekayaan itu harta yang melimpah, akan tetapi kekayaan (yang sebenar-benarnya) ialah kaya jiwa.” (Bukhari dan Muslim). Wallahua’lam.

0 Komen:

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP