JURNAL JUTAWAN PELABURAN EMAS, PERAK , PELABURAN HARTANAH,ASB,TEKNIK KEBEBASAN KEWANGAN & TIPS
Pokli = Portfolio + Passive
Pencetus Evolusi Jutawan Emas & Perak di Malaysia
Mentor Kekayaan & Kejayaan

27 July 2018

roadmap jurnal emas dan perak pokli wealth management

assalamualaikum dan selamat datang

hari ini hari jumaat, penghulu segala hari....jangan lupa amalan hari jumaat.... perbanyakkan sedekah..... selawat ke atas rasulullah..... paling bagus selawat yg macam dalam tahiyat akhir tu..... dan amalan baca surah al kahfi...jangan lupa amalkan..kita selain cari kekayaan di dunia...tapi tetap nak Allah bantu kita dengan rahmatnya dapat kaya di akhirat....bagaimana???? buat amalan soleh....semoga bermanafaat

pada anda yang baru sampai ke blog saya....ni saya nak share roadmap yang telah berlaku dalam diri saya dan macam mana terjebak dengan dunia emas dan perak......

Past, Current & Future !!!!!!
masa yang dah berlalu, sekarang, masa hadapan
hala tuju apa yg kita nak capai...matlamat...contoh emas 6kg.... hartanah bernilai 10 juta....aset wang kertas...syarikat korporat.... cawangan seluruh malaysia...simpanan asb yg penuh yg menjana pasif income.... rakan2 yang baik2 dan saling menasihati...beri pendapat.....teguran....... kawan2 yg makan kawan...yg tikam belakang...heheeh kita akan jumpa macam2...sabar je dgn karenah hidup...semua tu kena telah

apa yang telah korang faham?

boleh bincangkan
tgk dari bila ke bila
apa yang saya belajar
saya kongsi
saya rekod
saya kenang
ambik pengajaran
case study
2008 - geli geli -masih kerja IT company
2009 - 2018 start meniaga, resign kerja, buat talk (baru bermula)
2011 - 2018- strategi 5b, Seminar FF, Rahsia EMAS
2014 - 2018 - buka Wisma Pokli S2 www.pokli.com - try biz corporate, ada company sendiri di seremban
2016 - 2018 - start Pokli Wealth Management Caw. Kl Sentral
2018 - 2019 - mula balik lepas 10 tahun
2019 - ????????
***tambah rakan kongsi, rakan niaga, shareholder, supplier lagi baik, pelanggan setia
ada yg anda rasa cadangan yang BAIK
nak tambah lagi cawangan
tambah modal pusingan
tambah dana..refinance rumah ke....kedai ke.......jual ke?

orang kata economic cycle ambil masa 10 tahun
dalam sepuluh tahun akan ulang balik.......
lepas tu berubah balik...macam reset !!!! wow menarik teori ini......
dunia ni berputar....sekejap di atas, di bawah... pusing2...rolling2
buat persediaan......kalau kita pandai ambil peluang ni..kita boleh buat keuntungan...dan sebaliknya....ada yg rugi

harapan - semua orang yg melabur nak meraih keuntungan lumayan, maksima profit.....maksima simpanan.... tambah stok masa harga murah.....

stategi - update ilmu, tambah mentor, tambah pelaburan, tambah kenalan, tambah sedekah @ jariah (zakat)
korang paham ke? tak faham boleh la whatsapp pokli yer... 019-6645066 atau pm kat FB
tengah berkarya ni...best rasanya
idea tengah banyak..maklumla hari jumaat...barakah
tengah turun...harga emas boleh tapau banyak2...tu pun kalau korang berani.......ada tulur....takde tulur jgn main main......emosi tergangu nanti..bergaduh laki bini..beli emas tak kaya2....hehehe
setahun simpan emas..... rugi @ sama je harga...takde perubahan...masih belum terlambat utk bermula.....ada yang dah untung jual masa harga tinggi.....
5 tahun baru nampak....tapi sama jugakkk...dah simpan 5 tahun tak untung2...malah rugi.

analitikal thinking?
keputusan pandang ke belakang.
keputusan analisa ke depan
apa yg anda belajar


rajin plak menulis
al kahfi jgn lupa
moga allah bagi kefahaman
bagi ilmu

Kata-kata hikmah

PROF.DR HAMKA,

“PELUANG YANG BESAR ITU DATANG SECARA TIBA-TIBA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG TIDAK MENENTU MASA.DATANG DISAAT KITA KESEMPITAN ATAU KESUSAHAN. NILAILAH PELUANG ITU DENGAN SECARA BIJAKSANA. REBUTLAH PELUANG YANG BESAR ITU, KERANA PELUANG YANG BESAR ITU BOLEH BERLALU DENGAN TIBA-TIBA. JANGAN JADIKAN SERIBU ALASAN UNTUK TIDAK MEREBUT PELUANG YANG BESAR ITU!”

T. Harv Eker
"Kenapa orang itu kaya? Kenapa orang itu miskin? Semuanya bersangkut paut dengan minda"

$ I'm Excellent Money Manager $
$ I Pay My Self First $
$ I Put My Money Into My Financial Freedom Fund Every Day $
$ My Money Work Hard For Me & Make More & More Money $
$ I Earn Enough Pasive Income To Pay My Desired Lifestyle $
$ I am Financial Free,I Work Because I Choose To,Not Because I Have To $
$ My Part Time Business is Managing & Investing My Money & Creating Passive Income Streams $
$ I Create My Life,I Create The Exact Amount Of My Financial Success $
$ I Play The Money Game to Win,My Intention Is TO Create Wealth & Abudance $
$ I Admire & Model Rich & Successful People $
$ I Belieave Money Is Important,Money Is Freedom & Money Makes Life More Enjoyable $
$ I Get Rich Doing What I Love $
$ I Deserve To Be Rich Because I Add Value To Other People's Lives $
$ I Am A Generous Giver & An Excellent Receiver $
$ I Am Truly Grateful For All The Money I Have Now
Lucrative Opportunities Always Come My Way $
$ My Capacity To Earn, Hold & Grow Money Expands Day By Day $

I Am Retire Rich & Retire Young NOW

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP